Project ‘De Bloem’ in Rijnsburg is ontworpen door Jacques van Paaschen, architect bij KOW Architecten uit Den Haag. Een ode aan de historie van de grond waarop gebouwd wordt, zo kun je het ontwerp wel noemen. Bloemenveiling Flora is gestart op deze locatie, maar groeide uiteindelijk zo uit haar jasje dat zij elders gehuisvest moest worden. Jarenlang konden bedrijven units huren in de voormalige bloemenveiling, totdat De Raad Bouwontwikkeling het plan opvatte om op deze aansprekende locatie woningen te realiseren. Architectenbureau KOW kreeg de opdracht om een bijzonder woongebied te ontwerpen en kwam met het prachtige idee om het project in de vorm van een bloem te tekenen. In vogelvlucht is deze vorm duidelijk te zien. Een levensgrote ‘Bloem’ voor alle inwoners van bloemdorp Rijnsburg is het uiteindelijke resultaat geworden!

Kiest u voor “De Bloem”, dan kiest u voor een complete, comfortabele woonomgeving met voor elk wat wils. Van starterappartement tot penthouse en van eengezinswoning tot twee-onder-een kapwoning. Voor alle bewoners van De Bloem is er het exclusieve gebruik van het (nog te realiseren) wellness center met o.a. fitness en zwembad. Uniek in deze omgeving. Thuiskomen van een drukke werkdag en even de stress eruit zwemmen in het zwembad. Wie zou dat niet willen?

Locatie

Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg vormen samen één gemeente met ruim 60.000 inwoners. De drie dorpen zijn historische woonkernen met elk een eigen karakter en identiteit, gemoedelijk gelegen nabij de duinen van de Zuid-Hollandse kust. Rijnsburg staat bekend om zijn bloemencultuur en -handel en haar eigen veiling: Flora Holland. Het dorp heeft een lange historie, die teruggaat tot in elk geval de 8e eeuw na Chr., toen het dorp voor het eerst op schrift werd genoemd. Het is echter waarschijnlijk dat al voor de jaartelling mensen woonden in Rijnsburg. Interessante historische plekken zijn het Spinozahuisje en de Hervormde Kerk met Romaanse toren uit de twaalfde eeuw. De bloemencultuur komt elk jaar tot uiting in het Rijnsburgse Bloemencorso, dat in augustus, als ook de Rijnsburgse feestweek wordt gehouden, vele bezoekers naar het bloemendorp trekt. Een ander hoogtepunt in het Rijnsburgse dorpsleven is de jaarlijkse paardenmarkt in juni.

Bereikbaarheid

Rijnsburg is een goed ontsloten dorpse oase midden in de Randstad. Met de auto bereikt u Leiden in vijf minuten, Den Haag in een kwartier en Amsterdam in een half uur. Er is een goed aanbod van openbaar busvervoer. Het station van Leiden Centraal bereikt u met de bus vanuit Rijnsburg in 15 minuten.

Genieten van uw vrije tijd

Wonen in Rijnsburg betekent alle gemakken en genoegens onder handbereik. Een uitgebreid winkelaanbod vindt u op steenworpafstand aan de Oegstgeesterweg of, eveneens op loopafstand, in winkelcentrum De Hoftuin. Daar kunt u prima terecht voor uw dagelijkse boodschappen en méér. Voor een heerlijke lunch of diner kunt u terecht in een van de lunchrooms of restaurants, zoals in gemeenschapshuis De Burgt aan het Burgemeester Koomansplein. Daar vindt u ook verschillende voorzieningen, zoals een kinderopvang en een bibliotheek. Sportievelingen hebben een scala aan sportfaciliteiten in de nabijheid van hun woning. Voetbal is een geliefde sport, de succesvolle voetbalclub Rijnsburgse Boys speelt zelfs in de Topklasse Zaterdagamateurs. Watersporters zijn in hun element in de Rijnsburgse jachthaven, op het Valkenburgse Meer of aan zee. De zee, het strand en de boulevard hebben een aantrekkingskracht op iedereen. Of bezoekt u liever het duinbos in de Pan van Persijn? Mogelijkheden te over!

Contact

Bent u geïnteresseerd in een woning in De Bloem, of wilt u meer informatie over wonen in Rijnsburg? Neem dan contact op met De Raad Makelaars.

De Raad Makelaars

Sandtlaan 38
2223 GG Katwijk ZH

071 – 405 15 00

www.deraadmakelaars.nl
welkom@deraadmakelaars.nl

Servicecomplex Calla

Plandeel Calla is een servicecomplex voor de actieve 55-plusser. Het complex bestaat uit 98 luxe full-service huurappartementen en prachtige faciliteiten. Wilt u voorbereid zijn op de toekomst? Dan is Calla precies wat u zoekt!

Wonen in Bougainville | De Bloem Rijnsburg

Bougainville

Bougainville is het laatste plandeel van De Bloem. In Bougainville worden 87 appartementen, 4 penthouses en 18 eengezinswoningen gerealiseerd. Bent u al nieuwsgierig? We vertellen u graag meer!